Rough Expeditions

KAUKASIEN & IRAN
Startdatum:
26 Augusti 2022
Antal resdagar:
25
Antal lediga platser:
10
Länder:
TURKIET, IRAN, AZERBAIJAN, GEORGIEN, ARMENIEN, NAGORNO KARABAH,
Antal kilometer:
3953 + -
Pris:
29500 kr
Information:

Start och måldestination är i Turkiet: Vi startar i Van, östra Turkiet vid vansjön, och avslutar resan i Trabzon vid svarta havet. Den exakta startdagen kan justeras med några dagar. Hösten 2012 körde vi en liknande expedition. Flera av bilderna kommer från den resan. Den här gången skall vi köra med två bilar och vårt teränggående släp. Resan kan delvis innehålla annat boende som guesthouse eller biligare hotell. Vi kommer passera fantastisk natur och stora huvudstäder. Berg och höjder i det oändliga. Du kommer kunna bada i både Kaspiska havet och i svarta havet.    

Expeditionsresan:

"Expedition ararat" blir en riktigt intressant start på vår resa. Vi skall bl.a. se hur långt upp vi kan köra med ett par Land Rovers på moderberget som har sin topp på 5137 möh. vi kom 3000 möh sist. Men nu är vi mer förberedda på vad som väntar oss. I bergen ararat finns också den välkända platsen för "Noas ark" som också anses vara funnen där. Vi skall dit, se den och kliva på den.

Båten (Noas ark) ligger på 2000 meter över havet. Se storyn om upptäcken: Noas ark  Om det är Noas ark eller inte kanske visar sig en dag. Du kommer i alla fall att se något som skulle kunna vara den. Det ligger något däruppe på 2000 meter över havet som definitivt är byggt av människohand.

Bergen ararat ligger mycket nära gränsen till Iran, och den är hårt bevakad. När vi har hälsat på (gubben Noa) och sett hur långt upp vi kommer på berget ararat skall vi köra till gränsen Bazargan och köra mot Tabriz och vidare ända till Teheran. I Teheran kommer vi ta in på ett hotell någon natt för säkerhets skull. Sedan blir det bergskörning tills vi kommer till Chaloos vid Kaspiska havet. Där följer vi kustvägen ända till Baku i Azerbaijan. 

Vi skall därifrån köra n/v i fantastisk natur genom hela Azerbaijan på vår väg mot Tblizi i Georgien. Därifrån kör vi mot Armenien och förbi Sevan Nat.park. Vi rundar nästan hela Armenien. Och letar oss in i genom bergstrakterna till Nagorno Karabah. Sedan bär det iväg mot Jerevan som är Armeniens huvudstad. I Armenien finns en av världens längsta/högsta kabinbana över bergen. Den känns som ett givet val då vi är i närheten. Sedan blir det berg och vidder genom Georgien. Så vackra så man får känslan av att köra genom filmen "sound of music" på vår väg mot Batumi vid svarta havet. 

Expeditionen avslutas i Trabzon i Turkiet. Det är mycket att se och uppleva på den här resan.   

Se kartan: maps 

Kartan är inte någon utfästelse. Den är endst en grovt planerad resväg. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GÖR EN INTRESSEANMÄLAN
Expeditionen kommer att släppas för bokning 12 månader före avresan. Då spikas också den exakta startdagen för expeditionen. Du som gör en intresseanmälan idag är garanterad det pris som står på hemsidan.  

Att göra en INTRESSEANMÄLAN kräver ingen betald handpenning. Den visar bara att du vill att vi skall kontakta dig innan resan släpps. Väljer du då att hänga på resan uppgraderar vi din INTRESSEANMÄLAN till en BOKNING, och en plats i bilarna är din. 

Observera att vi inte kör guidade turistresor. Vi kör expeditionsresor i direktsändning. Du åker med på egen risk och under eget ansvar. 

 

Visumländer:

IRAN. AZERBAIJAN. GEORGIEN. ARMENIEN. NAGORNO KARABAH.

BOENDE

Vi bor i våra egna taktält uppe på ekipagen. Vi har även resesängar och hängmattor med oss att sova i under tusenstjärnig natthimmel. Oftast ”wild & bushcampar” vi på någon avlägsen plats som vi letat reda på. Varje kväll söker vi drömplatsen för vårt nattläger. (Vi vill ha en höjd med bra utsikt, ett vattenfall, några palmer och en beach). Ibland kan det dyka upp en campingplats som lockar oss. Det kan också bli tillfällen för annat boende typ guesthouse och billigare hotell.


MAT

Frukosten har vi med oss på vagnen i köket och består vanligtvis av mjölk och cornflakes/flingor. I övrigt äter vi den lokala maten som finns. Vi äter på restauranger och på lokala matplatser längs vägarna. Ibland köper vi med oss råvaror och tillagar själva i vårt eget kök.

 

INGÅR I PRISET

- En plats i bilarna som deltagare på vår expeditionsresa.
- Köra expeditionsbilarna. (* se övrig information.)
- Samtliga bilkostnader som diesel, vägskatter, biltullhandlingen Carnet de passage, bilförsäkringar,
  bilservice och eventuella bilreparationer.
- Boende: wild & bushcamping i våra egna ekipage.
- Expeditionsledare med mer än tio års erfarenheter av expeditionsresor.

 

TILLKOMMER

- Före avresan: flygbiljetter, eventuella vaxineringar, mediciner och visum.
- Under resan: mat/vatten/snacks, ev. båt och campingavgifter och annat boende. Entréavgifter. Fickpengar.

ÖVRIG INFORMATION

- Se mer om bilkörandet ”FÅR ALLA KÖRA BILARNA”
- Du kan läsa mer om boendet, maten, visum och hur vi lägger upp våra expeditionsresor under fliken INFORMATION.
- Tag reda på vad tidigare deltagare tyckte om sin resa: RECENSIONER


SE VÅR SENASTE NYHET OM CORONA

Ararat Jakob på taketfår på berget araratNoas arknoas ark gruppberget ararat och hundenTeheran matMilad Tower TeheranAzerbaijan bu roadsarmenien pistSevan nat.parkhästar med släp byborlinbana bergen Armenienlinbana hissnande Kloster uppe i bergen i Trabzonkor  och landskap vildcamp Armenien
Kreera web&design Logo