Rough Expeditions

Sydafrika till Zambia
Startdatum:
15 Mars 2021
Antal resdagar:
33
Antal lediga platser:
8
Länder:
Sydafrika - Lesotho - Swaziland - Botswana - Zimbabwe - Zambia
Antal kilometer:
4896
Pris:
32 500 kr
Information:

Med två svenskregistrerade Land Rover Defenders finns alla möjligheter att vi skall få en intressant expeditionsresa genom södra Afrika. Det här blir en äkta rough expeditionsresa. Exakt hur vi kommer köra låter vi känslan, vädret och nyfikenheten avgöra. Självklart har vi vår grundagenda som utgångspunkt.

Expeditionen är inte någon guidad rundresa. Det är en expeditionsresa med allt det kan innebära från härliga wildcamps till punkteringar, sönderskakade bussningar, scorpioner och nära möten med bybor, leoparder och elefanter. Ja, du kan bara ana om vad som väntar. Men det är först efteråt som vi kan berätta om vad som egentligen hände under resan.
/Visst låter det intressant?   

Kom gärna några dagar innan avresan och upptäck Cape Town på egen hand.  

Expeditionsresan:

Med Cape Town i ryggen bär det av sydösterut längs kusten mot cape Agulhas. Och där befinner vi oss på Afrikas sydligaste punkt. Sedan följer vi kusten så långt det går innan "mountain Zebra" visar sig i horizonten. Vi skall sedan upp i bergen till Lesotho. 

Lesotho skall vara vackert med spännande berg och trevliga utsikter. Sedan drar vi söderut till kusten igen och följer vägarna mot Zwaziland. Vi kör igenom hela landet och börjar sedan leta oss norrut mot Sydafrikas nationalparker och wildcampa bland de vilda djuren där.

Det kan bli en hel del vilda djur att se under några dagar i parkerna. Efter djurreservaten kör vi vidare mot Gaborone i Botswana. Men först skall vi känna på storstaden Pretoria. Vi planerar komma till Pretoria ca 21 dagar efter start.

TILLFÄLLE!
"I Pretoria/Johannesburg kan du som inte har mer ledighet kliva av och flyga hem igen. Du kan också kliva på resan härifrån till victoriafallen eller ända till Tanzania". (kontakta oss för prisuppgifter och mer information).

Vi entrar sedan Botswana i sydöster och kör nordösterut mot Bulawayo i Zimbabwe. Våra bilar gör oss mycket rörliga och flexibla i dessa områden. Till slut kör vi över gränsen som också är zambezifloden och kommer fram till Livingston i Zambia.  

Expeditionen får en värdig avslutning då den avslutas vid Victoriafallen i zambezifloden.

Se kartan: maps
Kartan är inte någon utfästelse. Den är endast en grovt planerad resväg. Vi reserverar oss därför för eventuella förändringar i kartmaterialet både före och under resan.

Visumländer:

Swaziland - Botswana - Zimbabwe - Zambia

BOENDE

Vi bor i våra egna taktält uppe på ekipagen. Vi har även resesängar och hängmattor med oss att sova i under tusenstjärnig natthimmel. Oftast ”wild & bushcampar” vi på någon avlägsen plats som vi letat reda på. Varje kväll söker vi drömplatsen för vårt nattläger. (Vi vill ha en höjd med bra utsikt, ett vattenfall, några palmer och en beach). Ibland kan det dyka upp en campingplats som lockar oss. Det kan också bli tillfällen för annat boende typ guesthouse och billigare hotell.


MAT

Frukosten har vi med oss på vagnen i köket och består vanligtvis av mjölk och cornflakes/flingor. I övrigt äter vi den lokala maten som finns. Vi äter på restauranger och på lokala matplatser längs vägarna. Ibland köper vi med oss råvaror och tillagar själva i vårt eget kök.

 

INGÅR I PRISET

- En plats i bilarna som deltagare på vår expeditionsresa.
- Köra expeditionsbilarna. (* se övrig information.)
- Samtliga bilkostnader som diesel, vägskatter, biltullhandlingen Carnet de passage, bilförsäkringar,
  bilservice och eventuella bilreparationer.
- Boende: wild & bushcamping i våra egna ekipage.
- Expeditionsledare med mer än tio års erfarenheter av expeditionsresor.

 

TILLKOMMER

- Före avresan: flygbiljetter, eventuella vaxineringar, mediciner och visum.
- Under resan: mat/vatten/snacks, ev. båt och campingavgifter och annat boende. Entréavgifter. Fickpengar.

ÖVRIG INFORMATION

- Se mer om bilkörandet ”FÅR ALLA KÖRA BILARNA”
- Du kan läsa mer om boendet, maten, visum och hur vi lägger upp våra expeditionsresor under fliken INFORMATION.
- Tag reda på vad tidigare deltagare tyckte om sin resa: RECENSIONER


SE VÅR SENASTE NYHET OM CORONA

Handpenning:

4000 kr bekräftar din bokning. Slutbetalningen skall ske senast 60 dagar före avresan.

CORONABOKNING!
"P.g.a. coronapandemin kan du endast göra en intresseanmälan. Vi kontaktar dig så fort vi kan garantera startdagen och att resan kan köras. Därför behövs ingen betalning nu vid din intresseanmälan. När slutbetalningen skall utföras gäller samma sak. Vi återkommer om det" 

Kontakta oss om du har frågor.

Intresseanmälan
1356789101112
Kreera web&design Logo