Rough Expeditions

Tanzania till Uganda
Startdatum:
1 Oktober 2021
Antal resdagar:
20
Antal lediga platser:
10
Länder:
Tanzania, Burundi, Rwanda och Uganda
Antal kilometer:
ca 2700
Pris:
23 500 kr
Information:

Det blir en äkta "rough" expeditionsresa vi ska köra. Exakt hur vi kommer köra låter vi känslan, vädret och nyfikenheten och verkligheten avgöra. Det lär kunna bli en hel del vilda djur. Faktum är att de flesta afrikanska vilda djur finns längs vår väg, till och med gorillorna. På den här expeditionen kommer du kunna vara med och wildcampa vid foten av kilimanjaro, det är coolt. 

Två stycken svenskregistrerade Land Rover Defenders och en vagn kommer vara vår hjälp för oss att ta oss fram genom tropiska djungler, vattendrag, savanner och nationalparker och mycket mer. Det här är resan för dig som gillar utmaningar och tycker om att inte ha allt färdigplanerat. Expeditionen är långt ifrån en guidad resetripp. Sträckorna vi skall köra kan vara tuffa på många sätt och p.g.a. av det kan vi inte spika en massa händelser i förväg. (Kan vi så kan vi). Varje dag är ett nyskrivet blad och kommer garanterat att ge oss en resa vi aldrig glömmer.  

Tips: Kom några dagar innan så kan du hänga med ut till ön Zanzibar ett par nätter innan expeditionen börjar. 

Expeditionsresan:

Se vår grovplanering: Maps

Dar es Salaam. Arusha, (Kilimanjaro), lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro, lake victoria, Mwanza, Bujumbura, Kigali, Kampala.  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GÖR EN INTRESSEANMÄLAN
Expeditionen kommer att släppas för bokning 12 månader före avresan. Du som gör en intresseanmälan idag är garanterad det pris som står på hemsidan. Vi kontakar dig i slutet på september 2020. 

Att göra en INTRESSEANMÄLAN kräver ingen betald handpenning. Den visar bara att du vill att vi skall kontakta dig innan resan släpps. Väljer du då att hänga på resan uppgraderar vi din INTRESSEANMÄLAN till en BOKNING, och en plats i bilarna är din. 

Observera att vi inte kör guidade turistresor. Vi kör expeditionsresor i direktsändning. Du åker med på egen risk och under eget ansvar. 

Visumländer:

Tanzania, Burundi, Rwanda och Uganda

BOENDE

Vi bor i våra egna taktält uppe på ekipagen. Vi har även resesängar och hängmattor med oss att sova i under tusenstjärnig natthimmel. Oftast ”wild & bushcampar” vi på någon avlägsen plats som vi letat reda på. Varje kväll söker vi drömplatsen för vårt nattläger. (Vi vill ha en höjd med bra utsikt, ett vattenfall, några palmer och en beach). Ibland kan det dyka upp en campingplats som lockar oss. Det kan också bli tillfällen för annat boende typ guesthouse och billigare hotell.


MAT

Frukosten har vi med oss på vagnen i köket och består vanligtvis av mjölk och cornflakes/flingor. I övrigt äter vi den lokala maten som finns. Vi äter på restauranger och på lokala matplatser längs vägarna. Ibland köper vi med oss råvaror och tillagar själva i vårt eget kök.

 

INGÅR I PRISET

- En plats i bilarna som deltagare på vår expeditionsresa.
- Köra expeditionsbilarna. (* se övrig information.)
- Samtliga bilkostnader som diesel, vägskatter, biltullhandlingen Carnet de passage, bilförsäkringar,
  bilservice och eventuella bilreparationer.
- Boende: wild & bushcamping i våra egna ekipage.
- Expeditionsledare med mer än tio års erfarenheter av expeditionsresor.

 

TILLKOMMER

- Före avresan: flygbiljetter, eventuella vaxineringar, mediciner och visum.
- Under resan: mat/vatten/snacks, ev. båt och campingavgifter och annat boende. Entréavgifter. Fickpengar.

ÖVRIG INFORMATION

- Se mer om bilkörandet ”FÅR ALLA KÖRA BILARNA”
- Du kan läsa mer om boendet, maten, visum och hur vi lägger upp våra expeditionsresor under fliken INFORMATION.
- Tag reda på vad tidigare deltagare tyckte om sin resa: RECENSIONER


SE VÅR SENASTE NYHET OM CORONA

Tanzania 1serengetikilimanjaroDar es salaamAfrica landscapengorongorogiraff 2lejon Tanzanialägereld storrough fikarough högt grässolnedgång buffel
Kreera web&design Logo