Rough Expeditions

Zambia till Tanzania
Startdatum:
17 April 2021
Antal resdagar:
25
Antal lediga platser:
8
Länder:
Zambia - Zimbabwe - Mozambiq - Malawi - Tanzania
Antal kilometer:
ca 3300
Pris:
28 500 kr
Information:

Det blir en äkta rough expeditionsresa vi ska köra. Exakt hur vi kommer köra låter vi känslan, vädret, nyfikenheten och verkligheten avgöra. Självklart har vi vår grundagernda som vi utgår ifrån.

Två stycken svenskregistrerade Land Rover Defenders kommer vara till vår hjälp för oss att ta oss fram genom tropiska djungler, vattendrag, savanner och nationalparker och mycket mer. Det här är resan för dig som gillar utmaningar och tycker om att ha en öppen agenda.

Expeditionen är långt ifrån en guidad resetripp. Sträckorna vi skall köra kan vara tuffa på många sätt. Varje dag är ett nyskrivet blad och kommer garanterat att ge oss en resa vi aldrig glömmer.  

Expeditionsresan:

Resan startar i Livingstone i Zambia. Och då är vi också vid zambezifloden och ett av äventyren börjar direkt vid det vackraste av det vackraste vattenfall man kan tänka sig, nämnligen victoriafallen. Därifrån kör vi norrut och låter huvudstaden Lusaka locka oss. Sedan drar vi s/ö till Harare i Zimbabwe. österut mot Mozambiq och Malawi är nästkommande länderna och äventyren får själva växa fram under resans gång. Vi får se vad som möter oss helt enkellt. När vi entrat Tanzania från Malawi planerar vi att köra till Ruaha i södra Tanzania. Det är en mycket spännande nationalpark med mycket djur. Sedan kör vi mot havet och slutdestinationen Dar es salaam. 

Tips: Planera för någon dag extra så avslutar vi vår resa ute på ön Zanzibar. Det blir en värdig avslutning på en intressant resa.  

Se kartan: maps
Kartan är inte någon utfästelse. Den är endast en grovt planerad resväg. Vi reserverar oss därför för eventuella förändringar i kartmaterialet både före och under resan.

Visumländer:

Zambia - Zimbabwe - Mozambiq - Malawi - Tanzania

BOENDE

Vi bor i våra egna taktält uppe på ekipagen. Vi har även resesängar och hängmattor med oss att sova i under tusenstjärnig natthimmel. Oftast ”wild & bushcampar” vi på någon avlägsen plats som vi letat reda på. Varje kväll söker vi drömplatsen för vårt nattläger. (Vi vill ha en höjd med bra utsikt, ett vattenfall, några palmer och en beach). Ibland kan det dyka upp en campingplats som lockar oss. Det kan också bli tillfällen för annat boende typ guesthouse och billigare hotell.


MAT

Frukosten har vi med oss på vagnen i köket och består vanligtvis av mjölk och cornflakes/flingor. I övrigt äter vi den lokala maten som finns. Vi äter på restauranger och på lokala matplatser längs vägarna. Ibland köper vi med oss råvaror och tillagar själva i vårt eget kök.

 

INGÅR I PRISET

- En plats i bilarna som deltagare på vår expeditionsresa.
- Köra expeditionsbilarna. (* se övrig information.)
- Samtliga bilkostnader som diesel, vägskatter, biltullhandlingen Carnet de passage, bilförsäkringar,
  bilservice och eventuella bilreparationer.
- Boende: wild & bushcamping i våra egna ekipage.
- Expeditionsledare med mer än tio års erfarenheter av expeditionsresor.

 

TILLKOMMER

- Före avresan: flygbiljetter, eventuella vaxineringar, mediciner och visum.
- Under resan: mat/vatten/snacks, ev. båt och campingavgifter och annat boende. Entréavgifter. Fickpengar.

ÖVRIG INFORMATION

- Se mer om bilkörandet ”FÅR ALLA KÖRA BILARNA”
- Du kan läsa mer om boendet, maten, visum och hur vi lägger upp våra expeditionsresor under fliken INFORMATION.
- Tag reda på vad tidigare deltagare tyckte om sin resa: RECENSIONER


SE VÅR SENASTE NYHET OM CORONA

Handpenning:

4000 kr bekräftar din bokning. Slutbetalningen skall ske senast 90 dagar före avresan.

 

CORONABOKNING!
"P.g.a. coronapandemin kan du endast göra en intresseanmälan. Vi kontaktar dig så fort vi kan garantera startdagen och att resan kan köras. Därför behövs ingen betalning nu vid din intresseanmälan. När slutbetalningen skall utföras gäller samma sak. Vi återkommer om det" 

Kontakta oss om du har frågor.

Intresseanmälan
123456789101112
Kreera web&design Logo